Agit on menny ihan hyvin. Kahdella viimeisellä kerralla on otettu keinua. Eka kerta meni plörinäksi keinun osalta. Ei sitten millään tajunnut pysähtyä loppuun (keinun molemmat päät oli pöytien päällä). Tokalle kerralle pohdin taas asioita valmiiksi ja nyt sanoin koiralle odota keinun päässä ja selkeästi helpotti koiraa. Turha odottaa että siinä vireessä tarjoaa jotain pysähtymistä. Tokalla kerralla (loppupää oli ainoastaan pikkupöydän päällä) myös suti ihan hemmetisti siinä keinun päällä ja ajattelin seuraavaksi yrittää löysää hihnaa/koira vapaana. Remmin ollessa kireellä Gimma kiihtyy ja sitten koko homma on yhtä sutimista. Tämä idea lähti siitä kun Gimmalle yritettiin keppejä tehdä niin, että hihnassa sitä jarrutettiin jotta ei vetäisi ohjureista läpi.. Ei toiminut, parhaiten homma lähti pelittämään kun olin keppien alkupäässä paikallaan. Nyt viime treeneissä Gimma oli mielettömän pätevä ja minä pystyin jo liikkumaan kummallakin puolella keppejä ja lopuksi sai jopa kumpaankin suuntaan pallon palkaksi (normisti teen namilla mahdollisimman pitkälle). Gimma osaa jo hakea kepeille ehkä metrin päästä ja hieman sivustakin. Tosi suuri edistys, en olisi osannut odottaa tätä näin nopeasti! Vielä odotetaan, että AT Canis aukeaa niin päästään sinne. Kävin ostamassa jo omat ohjurit niin pystyy treenimään sielläkin! Kontaktit on vielä niin pahassa vaiheessa, että niitä pitäisi tehdä tosi paljon..

Toko meni ihan ok. Olin koko paikallamakuun piilossa, inan oli kuulemma etutassut siirtyneet. Muuten hyvä paikkamakuu. Muuta en muistakaan mitä tehtiin..

Viimeiseksi ja vähimpänä voin kertoa meidän näyttelykäynnistä.. Gimmaan olen tosi tyytyväinen, juoksi ihan nätisti ja seisoi paikallaan. Eli arvostelu:

Needs more breed type. Not typical impression with huge large ears. The set of neck is more like a podenco. She's attractive, well-balanced but not typical of breed. Tail carriage untypical.

Tuloksena HYL. Tietenkin sitä uteliaana käy Kennelliiton sivuilla katsomassa, mitä se oikein tarkoittaa..

HYLÄTTY tulee antaa koiralle, joka ei rakenteeltaan vastaa rotumääritelmää, jonka käytös ei ole
rotumääritelmän mukainen tai se on selvästi vihainen, jolla on kivespuutos, hammaspuutoksia tai
poikkeavuutta purennassa tai leuoissa, jonka väritys tai karvapeite on puutteellinen tai joka osoittaa
selvästi merkkejä albinismista. Tämä laatumaininta voidaan antaa myös koiralle, jolla on niin vähän
rodun ominaispiirteitä, että se ei vaikuta terveeltä. Sen lisäksi se voidaan antaa koiralle, jolla on
rotumääritelmän vastainen hylkäävä virhe.

Hampaita tuomari ei katsonut eikä maininnut mitään Gimman valkoisista osista...karvaa ei myöskään kommentoinut vaikka sillä on oikeasti hyvän laatuinen karva. Kolme kertaa kysyi, että onko koira ihan varmasti mali.. Kolmannella kerralla sanoin sen olevan käyttölinjainen niin vastaus oli, että kyllä olen nähnyt käyttölinjaisia ja ne eivät näytä tältä. Tämä on vinttikoira. Näin tällä kertaa, katsellaan joskus uusiksi.. Kiitos Riikalle remmilainasta...valitettavasti joskus joudutaan lainaamaan niitä uusiksi...

Onnittelut Virpille ja Coralle sertistä!