Lauantai illasta fillaroin Niinan luo kun täällä päin sade ja ukkonen melkein lakkasi. Näin ei kuitenkaan Vantaalla ollut kun päästiin aksakentälle. Vettä tuli kuin esterin *erseestä. Kaksi innokasta aksailijaa laitti reput A-esteen alle ja aloitti harjoittelun. Gimmalle tein putki + aita (ja toisinpäin aita + putki) sekä  aita + putki + aita -reeniä. Ekalle setille tein pelkkää irtoamista. Tokalle setille tein takaaleikkausta. Onneksi Niina oli mukana niin ei homma lähtenyt aivan lapasesta. Gimma meni kuulemma viimeiset toistot ainakin hyvin, ohjaaja kuulemma oli vähän omanlaatuinen hävittäjälennokkiesityksineen... Kun reenit loppui niin ukkonen ja vesisadekin loppusi...näin se menee.

Sunnuntaina aamusta suunnattiin tokokouluttaja-kurssille harjoituskoirakoksi. Paikan päällä tuli sitten hienoinen alemmuuskompleksi. Liikkeitä oli näyttämässä tokon maajoukkueen koirakkoja, jotka lievästi sanottuna teki tosi hienosti hommia. Tosin oli niiden ohjaajatkin mielettömän taitavia.  Tuli sellainen olo, että mitäköhän me täällä.. No me oltiin sitten reilut pari tuntia  koulutettavina, kouluttajat oli jaettu ryhmiin ja ne vaihtui aika ajoin. Ensiksi tehtiin luoksetulon pysähtymistä. Näytin miten ollaan tehty takapalkalla ja kuinka se liukuu.. Homma saatiin tosi hyvin toimimaan kierrättämällä! Olen vieläkin ällikällä lyöty, miten Gimma muisti kiertämisen vaikka siitä on aikaa kun sitä viimeksi ollaan tehty. Gimma pysähtyi aivan seinään. Sellaista pysähdystä en ole nähnyt sillä ennen vaan korkeintaa tyyliin bortsuilla. Sivuaskelissa sai tosi hyvän huomautuksen, näytän kuulemma siltä, että tekisin spagaattia kun harpon ihan hulluja askelia. En ole edes ajatellut asiaa! Eli normaalit askeleet riittävät aivan mainiosti. Tässä sitä taas näkee miten sokeasti tekee ihan ihmeellisiä asioita.. Ruudussa oli tosi kiva huomata, että Gimma meni sinne ilman mitään ongelmia ihan ensimmäiselläkin lähetyksellä (avustaja vei alusta ilman mitään huomion herätystä, kuten normistikin teen). Osa oli sitä mieltä, ettei alustaa enää tarvita kuin lähiharjoituksiin, osa oli sitä mieltä alusta useammin kuin ilman. Lisäksi jos alusta on ruudussa niin koira pitäisi vaatia siihen kun taas kerran keskusteltuani yhden kouluttajan kanssa hän oli sitä mieltä, ettei sitä tarvitse.. No aina koulutusasioissa ollaan montaa mieltä, eikä yhtä oikeaa tietä ole. Saas nyt nähdä mitä alan toteuttamaan. Positiivista oli, että koko ajan Gimma jaksoi keskittyä eikä sitä häirinnyt vieraat koirat tai lentävät pallot. Tosi kiva päivä! Hyviä kouluttajan alkuja on tulossa.

Illalla kävin pyöräilemässä Luukissa. Tosi mageet maastot vaikka ekaksi vedin lyhyemmän lenkin pari kertaa ja sitten jotenkin jostain kohdasta pääsin pidemmälle lenkille. 8km ja tauko (noin 10 minuuttia) jolloin Gimma pääsi hakemaan järvestä keppiä. Uusi tauko (5 minuuttia) jossain 14km kohdalla, annoin vettä, join itse ja lähdetttin saman tien. Matkan kokonaispituus oli 16,5km, kesto 1,25 tuntia keskinopeuden allessa 13km/h. Välillä oli pakko taluttaa pyörää kun hyydyin mäkiin (luonnonmaastoa joten mäet oli välillä aika pitkiä ja jyrkkiä.. ), joten alhainen keskinopeus johtui varmasit siitäkin. Loppumatkasta Gimma innostui vielä laittamaan vauhtia kehiin ja mentiin 26km/h. Gimma jaksoi lenkin hyvin, joten toivotaan että tiistainakin se menee kivasti (matkaa tulee kyllä neljä kilsaa lisää, mutta en usko sen vaikuttavan).

 

Viimeinen pikatauko