Mistä sitä aloittaisi.. Ensiksi, Kiitos kaikille meitä huomioinneille AD-tittelin johdosta. Pieni juttu, mutta se lämmittää. Treenit sullon yhteen pakettiin ajalta per laji, eli:

Toko: Ei kurjuutta kummempaa. Treenit jäi viime viikolla väliin ja niin jää tällä viikollakin kun suuntaan työmatkalle Viroon. Kotona ollaan reenitty ja kivasti on mennyt. Tajusin pienen, mutta ehkä jopa merkittävän asian tuon meidän noudon varastelun suhteen. Olen työstänyt sitä pari kertaa ihan vaan käskemällä koiran istumaan ja heittämällä lelun (eri pituuksille, eri vauhdeilla jne.). Palkaksi paikallaan pysymisestä saa mennä lelulle. Tällä varastaminen on saatu kuriin. Vielä kapulalla en ole testannut, mutta senkin teen kunhan saan aikaiseksi. Todella pieni ja yksinkertainen juttu, mutta tästä sen oman kokemattomuuden vaan huomaa...ei ymmärrä kokeilla edes tuollaista... Ruutua ollaan tehty ja se löytyy hyvin jopa vieraissa paikoissa vihjeestä. Stoppeja olen ottanut ihan liian vähän, mutta nekin kierron kautta ja ovat olleet ihan hyviä. Avo-startista haaveilen, mutta pelottaa vaan *erkeleesti se kehään meno... No katsellaan, uskaltaako sitä tänä vuonna vielä kehään mennä uudestaan..

Niina otti muutaman aivan ihanan kuvan Gimmasta tokottamassa:

 

Noutoa

 

 

 

Tämä on niin täydellinen kuva, että pääsee seinälle. Gimma seisoo ruudussa ja Niina on saanut juuri tämän ikuistettua. Ihan mieletön kuva! Tälleen Minna se koira seisomaan sitten näyttelyssä..

 

Agi: Meno on ollut vaihtelevaa, karkeasti sanottuna tykitys toimii himmailu ei.. Viime viikon treenit oli niiiiin hyvät. Taas ei voi muutakuin kumartaa meidän kouluttajille. "Radassa" oli putki kaarella jonka kummassakin päässä oli kaksi hyppyä. Rata mentiin hyppy, valssi, hyppy, putki, hyppy, valssi, hyppy. Tämä pissi täysin 31.5, mutta 7.6 sama rata meni tosi hyvin!!! Tajusin itse jotenkin ohjauksesta paremmin, joten koirakin meni sinne mihin halusin (edellisellä kerralla ohjasin ihan miten sattui). Todellinen riemuvoitto siis kädettömällä ohjaajalle. Tällä viikolla mentiin pussia (olisko ollut Gimman kolmas kerta). Kouluttaja ehdotti jo nyt pussin tiputtamista Gimman ollessa vauhdissa ja tsädääää. Mentiin sitten pussia sen jälkeen ihan ilman avustusta. Olisin jotenkin odottanut, että olisi kestänyt kauemmin opettaa koira menemään "pimeää päin" mutta sehän kävi näpsäkästi. Tässä pussissa on kuulemma vielä paksu ja painava kangas, joten se on juuri hyvä harjoitteluun (paitsi ei minikoirilla). Kerran tietysti tuo urvelo juoksi pussin reunaa päin ja koko pussin kiinteä osa heilahti vinoon, mutta ei se menoa hidastanut.. Rengasta kokeiltiin myös maksikorkuisena viime viikolla. Pari kertaa Gimma veti täysillä päin rengasta kun ei katsonut yhtään mihin hyppää kun lelu oli esteen toisella puolella kouluttajalla. Tällä viikolla kontaktit pissi ihan täysin. Hyppäsi aina kontaktilta pois tai sitten tipautti toisen jalan alas. Ajattelin alkaa sille opettamaan ihan peruuttamista kontaktille, jotta Gimma tajuaisi että haluan kummatkin takajalat olevan kontaktilla. Nyt tuntuu että se ei tajua sitä... En tiedä oliko tuo sitten alussa niin virtava vai mikä, koska aikaisemmalla kerralla kontaktit onnistui paljon paremmin. Kepit meni ihan mäkeen kun tuo veti ohjureista läpi, yli ja ali.. Onneksi vauhtitouhujen jälkeen sain kepit toimimaan niin että kävelen itse vieressä ja heitän nakin kun kepit on menty loppuun. Näin mennään varmaan hetki, jotta saadaan jotain älyä tuon päähän. Mä pelkään oikeasti, että rikon tuon otuksen vielä.. Lisäksi tällä viikolla mentiin koko kentän pituudelta hyppy, kaksi putkea täyspitkänä peräkkäin ja hyppy "sarjaa". Tämä meni tosi hyvin. Gimmalla ei kyllä ole mitään valtakunnan ongelmaa irrota.. 

Niinan ottamia aksakuvia, olkaat hyvät!

 

Hyppysarja, nuija tosin päätti hypätä kaksi viimeistä yhdellä loikalla.. Huomaa reisilihakset.

 

Osaa se liitääkin.

 

 

Viikonloput ollaan vietetty möksällä. Koirat ovat nauttineet mökkeilystä täysin sydämin. Gimma sai uida runsaasti joka päivä, josta se tykkää kuin hullu puurosta. Toukkiksenkin uimatyyli on parantunut huomattavasti. Ehkä sekin oppii kunnon uimatyylin vielä tänä kesänä. Tein Gimmalle jäljenkin... Kolme purkkia laitoin ja annoin sen vanhentua ehkä puolisen tuntia. Kun pääsin jäljelle niin eiköhän Topi ilmesty jostain seilaamaan paikan päälle. No ajattelin, että tämän vaivan kun olen tehnyt niin helkkari pitäähän se jälki ajaa. Topi seilasi mukana ja Gimma kaahasi. Kun päästiin purkille nro2 luulin, että tämä on viimeinen purkki. Ajattelin, että ketut hakekoot koira jostain sen viimosen kepun kun on kaahannut sen ohi (ja käyttökelpoisia keppujahan ei jätetä mettään..). Otin koiralta valjaat irti ja manasin ittelleni taas koko jäljestyksen sinne ja syvälle. No koira jatkoi jälkeä ja jäi pönöttämään vähän matkan päähän, että täällä olis nyt keppu ole hyvä ja tule antamaan sapuskat.. Voiko koira saada enää kädettömämpää ohjaajaa?!?!?!

 

Möksällä tuli ulkoilutettu kammeraa...kuvasaastetta siis...

Parhain ottamani kuva koskaan (tosin blogiin laitettuna laatu kärsii ihan hirveästi)...Toukkis..

 

Pystykorvainen seisoja.

 

Toukkis ja keppi.

 

On se niin komia miäs!

 

Vain pää näkyy pikku-saukolla.

 

Tehokasta uimista kun koirat lähtevät rannasta, mutta itse heittää lelun pitkän laiturin päästä!

 

Kaikki yhes koos!

 

Posetusta

 

Isä pyöritteli keppiä laiturilla ja minä napsin kuvia. Korkealle koira ponkasee vedestä vaikka jalat ei yletä pohjaan!

 

Gimma poseeraa.

 

Topi miäs.

 

Saksan uimamestari.

 

Vene on niin kiva paikka.

 

Topikin posettaa.

 

 

Jotta taas kaikki ei menisi täysin putkeen loman kannalta niin Topi ja Toukkis tosin otti yhteen väärinkäsityksen johdosta. Topi sai kunnon vekit ja jalkansa kipeäksi. Tilanne oli niinkin tyhmä kuin, että Toukkis ja Gimma veti lelua. Isä käveli siitä ohi ja nämä sattuivat pärisemään lelun kanssa isän jaloissa. Topi on todella suojeleva isää kohtaan, joten meni siihen pärisemään ja Toukkis niittasi kiinni. Onneksi tilanteen jälkeen tai seuraavana viikonloppuna ei ole ollut mitään kärhämää edes ilmassa. Toivotaan, ettei tulekaan enää.

Tässä pitkät kuulumiset, jotka varmasti ovat sekavatkin..mutta ehkä tästä aktivoidutaan taas!