Melkein joka päivä ollaan käyty uimassa. Gimma ja Toukkis nauttii siitä ihan hulluna. Vielä Toukkiksen uimatyyli on sen verta huono (etupää koholla), että Gimma ui nopeammin. Gimmakin tosin ui ekat heitot vähän huonommin (häntä pystyssä ) ennen kuin jonkinnäköistä järkeä peliin tulee.

Maanantain aksat meni tosi kivasti... Ensimmäisen kerran jälkeen ajattelin, että voi kun Gimma olisi innostuneempi (siis kyttäshän se koko ajan, mutta ei ollut "paloa"). No nyt sitä innostusta (ja ääntä..) oli ja vähän ehkä liikaakin, pysyi siltä kohtuullisesti näpeissä.. Gimma kuumuu ihan kunnolla eli vauhdista tämä laji ei ainakaan jää kiinni.  Tällä kertaa tehtiin sarjaa. Este, putki, este x2. Gimman kanssa aloittettiin sarjan teko takaperin ketjuttamalla, ensin kahta hyppyä. Sujui hyvin, tosin herkästi rupee roiskimaan kun on niin pirun kiire. Sitten putki mukaan. Gimma yritti ohittaa putken kun ohjaaja oli pitämässä palkkaa esteiden takana (näki palkan ja luuli pääsevänsä sille vähän oikaisemalla). Täytyy opetella lähettämään vaan sitä eri kulmista putkeen niin eiköhän se siitä. Putki on Gimmasta yyber kiva eli eiköhän se opi, että jos palkkaa ei välillä näy niin ei se tarkoita että joku sen jöllii.  Ei päästy vielä siihen saakka, että olisin lähettänyt tuon koko sarjan menemään (eli ensimmäinen hyppy jäi pois). Sitten otettiin vielä takaa leikkauksia. Lelu esteen taakse ja koira lähetetään hyppäämään ja siitä heitto eteen toiselle lelulle. Gimma irtoo lelulle tosi hyvin, minulla oli vain ongelmia käsien käytössä (mikä ei ole ollenkaan yllättävää..). Lopuksi puhuimme kontakteista ja niiden suorittamisesta. Gimma alkaa opettelemaan kontakteja 2on 2off (kirjoitinko oikein?? ) systeemillä. Ensi kerralla lisää niistä. Olen aivan mielettömän tyytyväinen meidän opettajiin. Vaikuttavat tosi kivoilta ja jaksavat selittää sekä opastaa vasta-alkajaa. Lisäksi huomaa, että ne oikeasti tietävät mitä puhuvat eivätkä lämpimikseen pölise mitä sattuu. Olen niin tyytyväinen, että me päästiin tuohon seuraan! Kotiläksyksi saatiin takaaleikkaukset ja niitä ollaan vähän reenitty. Tänään illalla mennään vielä aksakentälle, joten reeni jatkukoon!

*askimmat viikon uutiset on ehkä siinä, että Gimma lähti taas ajamaan jänöä. Pupu oli ojassa piilossa ja minä pyöräilin koiran kanssa tietä pitkin. Pupu hyppäsi tielle meidän nenän eteen (n.3m päähän). Ei ollut mitään saumaa pysäyttää koiraa kun tilanne kävi silmänräpäyksessä. Harmittaa niin, että noin pääsi tapahtumaan. Gimma tuli onneksi nopeasti takaisin (noin minuutissa). Luojan kiitos minulla on remmi niin, että se nykäsystä irtoaa. Muuten olisin vetänyt voltin pyörän kanssa (tietty se pupu lähti vielä taaksepäin painamaan). En tiedä miten voisin lähteä asiaa ratkomaan. Ongelmia ei ole edes agressiivisten irtokoirien kanssa (sekin taas kerran koettiin kun vapaana singonnut villakoira yritti isotella Gimmalle) eikä ihmisten kanssa, tottelee. Toinen pupu kohtaaminen tuli aika pian, vetäsi hihnan taas, mutta pysähtyi ja tärisi (aika horkassa oli..). Täytyy soittaa kasvattajalle kunhan se palaa Suomeen, että mitä pitäisi tehdä. Yksin en tämän ongelman kanssa jää, koska en sen todellakaan halua paisuvan.

Keskiviikko toko meni ihan penkin alle. Minä en osannut käskyttää koiraa ja koira meni sekaisin. Kaukot *usi, tosin ei niitäkään olla koska ties viimeksi reenitty. Onneksi enää on yksi kurssi koulua ja tentit on ohi niin ehtii tokotukseenkin keskittymään.

Tänään oli metsäjälkikurssin viimeinen kerta ja harjoittelimme esineen ilmaisua, sekä kävimme läpi millainen jana on ja miten sitä lähdetään opettamaan. Esineiden ilmaisussa valitsin tuomisen, tosin en tiedä onko se Gimmalle paras tyyli. Vähän se oli hämillään, mutta eihän se kanssa ole kuin viime vuonna otettu ilmaisua sisälle ja silloin se meni maahan. Eli katsotaan mitä tuo nyt haluaa tehdä niin mennään sen mukaan. Vähän taas into itsellä nousi, joten katsellaan... Seuraavaksi kuvia, joita eräs mies otti otti kaikista.

 

Ilmasuharjoituksen lähtö oli vauhdikas

 

Ensimmäinen luovutus meni seisten

 

Sitten osattiin jo istuakin

 

Välilläkin porhallettiin

 

Ja kyllähän tätiltä makkaraa sai!

 

Huomenna on tokokouluttajien koulutuspäivä, johon mennään Gimman kanssa harjoituskoirakoksi. Ennen AD-koetta ei hirveästi laakereilla lepäillä kun maantaina mennään aksaan. Mutta onneksi on viileät kelit luvassa ja eiköhän se tiistai ole yleensä toivoa täynnä..?!?!!?