Niin se aika vaan rientää.. Synttärit olisi muuten unohtuneet, mutta kun ilmoitin seuralle Gimman syntymäaikaa niin havahduin. Aika on mennyt vaan niin nopeasti. Muistan (ehkä joku muukin muistaa.. ) miten sitä pentua odotettiin ja sitten se tuli kuin "varkain".

 

Gimma 6vk, tällä kertaa selvisi mikä on minun pentu.

 

Kotona

 

4kk

 

8kk (kuva: Minna Uurainen)

 

Ja nyt jo kaksi vuotta! (kuva: Niina Kekäläinen)

 

Illalla luvassa on synttärikakkua, maksalaatikkoa kera kermaviilin ja kananugettien.. Kakku haihtui nopeasti sekä sankarilta että nälkäisiltä vierailta. Lisäksi vielä energianappulaa, jos vaikka vähän ehtisi massaa tulla lisää ennen näyttelyä.. Helkkari kun sielläkin tuli tuomarivaihdos, mutta mennään nyt silti vaikka toivo sinisestä nauhasta haihtui tuomarivaihdoksen myötä.

 

Kakkuposetus

 

Sitten asiaan..

Maanantaina oli taas aksat. Gimma oli taas niin pätevä saaden uuden lempinimen, ohjus.. Ensin suoraa sarjaa, muuri-putki-aita. Nyt muurista tippui palikoita (kuulemma koira on niin menossa putkeen), mutta jäi ilman palkkaa joten pudotuksetkin loppui. Kepit meni ekaa kertaa ever oikein kolistelemalla! Luulen, että ratkaisu tähän kaarien läpi juoksemiseen on yksinkertaisesti se, että minä olen lähettämässä koiraa ja vieras on varmistamassa namialustalla. Jos menen vierellä tai olen nameilla Gimmalle tulee niin hullu kiire, ettei enää aivot päässä pakota. Eli siis hitaasti edeten, ehkä joskus sitten voin mennä vierellä tai olla olla edellä. Tosin ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa, voi olla, että ensikerralla se ei muista mitään keppejä koskaan olleenkaan.. Vähän myös pussi-aita -settiä. Pussin edessä oli ollut vielä yksi aita, mutta kun viimeisestä pussiharkoista oli sen verran aikaa niin halusin ottaa suoraan pussiin josta aita. Ei muuta ongelmaa kuin pussin kankaan repeäminen... Lopuksi juoksemista..eli aita-aita-putki(u-mallisesti)-aita-aita-putki(u-mallisesti) -settiä. Parilla eri tavalla tehtiin tuota ja täytyy sanoa, että kovaa se meni.. Putkikin suoristui kolmista tuplapainoista huolimatta. Taas jäi niin hyvä mieli, meillä on kyllä niin hyvät coutsit että olisi todellinen menetys jos ne eivät jatka meidän opettamista talvella.  Gimma on oppinut aivan hurjasti pelkän syksyn aikana enkä olisi koskaan uskonut miten hirveästi se lajista tykkää! Onneksi talveksi meidän lähelle on tulossa uusi agihalli ATCANIS (www.atcanis.fi/), jossa pääsen säännöllisesti treenaamaan. Lisäksi Lentsun koulutukset on jo varattuina, että ei tokokaan pääse unohtumaan! Ei siis jäädä aivan ohjattujen treenien varaan, todella hieno juttu! Tätä kautta Toukkiskin pääsee aksaamaan, koska se on selvästi pettynyt kun lähden Gimman kanssa reenimään.

 

Putkessa ei aikaa vietetä... (kuva: Niina Kekäläinen)

 

Pallo pistää vauhtia manuaaliin... (kuva: Niina Kekäläinen)

 

Keskiviikkona oli ekat toko-treenit taas tauon jälkeen. Ensin paikkamakuu. Menin suoraan piiloon, kentällä oli aika härdelli kun uuden kurssit aloittivat ja Gimman takaa paikallamakuun lopulla veti 20 ihmistä koirineen ohi. Nätisti pysyi, mutta pää pyöri välillä (miksi ihmeessä jankkaan tuota samaa aina, voisin ennemmin kertoa kun se pitää päänsä paikallaan.. ). Namialusta tosin oli helpottamassa makuuta. Nousi hienosti sivulle. Luoksarin pysäytystä takapalkalla ja vitsi miten toimi hyvin. Pysäytys olisi saanut olla vielä napakampi, mutta tästä se lähtee.   Vähän kaukkareita aika läheltä (maks. 3m) ja ne toimi ihan ok. Otin myös kunnon pätkät seuraamista kouluttajan avustajan katsoessa. Poikittaa ja painaa, mutta ei kuulemma niin pahasti mitä annan ymmärtää. Käännöksissä korjaa, mutta piiiiiitkällä suoralla poikitus lisääntyy. Tokossa ei tosin tälläisia suoria tule, ei tosin pk-puolellakaan... Kontakti pysyi yhtä käännöstä lukuunottamatta. Juteltiin myös palkkaamisesta ja hänen yksi palkkausvaihto olisi palkkaus oikeasta kädestä, jolloin koira saa hakea palkan ohjaajan takaa. Hänen mielipide "selästä palkkaamiseen" oli, että huono, jos ehdollistuu oikean käden "puuttumiseen". Ajatuksia herättävää siis...täytyy kokeilla kumpaakin tyyliä. Lopuksi hyppy. Otin ensin vain hypyn toiselle puolelle ja sitten istumisella. Istui tokalla käskyllä ja takaisintuloon tarvitsi vartaloavun (oli sen verta vinossa). Hyvä mieli jäi.

Joka päivä ollaan lenkin päätteeksi etitty omaa tikkua ja aina se on löytynyt eikä vääriä tikkuja ole maisteltu.