Tänään käytiin Hyvinkään vinttikoiraradalla juoksemassa. Eikä ollut mikään turha reissu, Rupusakki tuli toiseksi!!! Hopea ei ole häpeä! Palkinnoksi saatiin 3kg/koirakko Hill's Mobility ruokaa. AB-joukkue voitti meidät ja sieltä tuli kisan nopein aikakin. Hyvin kuitenkin meidän joukkueelta, jossa kaikki oli ensikertalaisia. Gimma oli juoksun jälkeen aika tsippi, mutta ei ihme viikko sitten loppui kuukauden päivät kestänyt saikku jonka aikana tehtiin vain pikkupissityksiä. Toivottavasti ensi vuonna sitten päästäisiin näyttämään kunnon kuntoa, koska uskoisin Gimman olevan suht nopea. Gimman aikaa en muista tarkalleen, mutta 20. sijaan se yksilökisassa oikeutti.. Juoksun jälkeen käytiin uimassa ja nyt Gimma vetää tyytyväisenä sikeitä.

Eilen kävin illalla vielä ottamassa tokoa. Ensin paikallamakuu, kellolla otin aikaa ja minuutin olin piilossa. En tohdinnut olla pidempää aikaa kun edellinen paikallamakuusta on kulunut jo hyvä tovi.. Hyvin pysyi, tosin kaiken se havaitsi (eli pää pyörii..). Vähän seuraamista, jota on nyt pakko harjoitella apusilmien kanssa. Vire oli korkea ja seuraaminen tuntui ajoittain todella karsealta. Elinalta saatiinkin seuraamiseen hyvä vinkki jota lähden kokeilemaan. Eli pallo selän taakse, sitä pidetään siellä oikealla kädellä ja koira saa sen luvasta ottaa sieltä. Eli ei heittämistä yms. Tällä kuulemma yhden aussien paikka on seuraamisessa korjaantunut. Kiitos Elina vinkistä. Otin myös jäävät..maahanmeno ok, mutta seisomisessa istui tosi monta kertaa... Empä tiedä mistä johtuu, treenaamattomuuden piikkiin sen laitan. Nouto onnistui ok:sti, arpoi tuleeko sivulle vai eteen ja ohjasin eteen. Tämä on sellaista soutamista ja huopaamista mutta nyt saa tulla eteen kapulan kanssa PISTE. Jos mieleni vielä muuttuu niin lähettäkää minut Siperiaan.. Ärsyttää tämmönen oma arpominen! Muuten ihan hyvä nouto, EI VARASTANUT!!!! Luoksarin pysäytyksen otin kierron kautta ja ne on selkeesti menneet unholaan. Kiertämisellä vauhtia tulee vähän liikaa ja pysäyttäminen seinään nurmella on hankalaa..harjoitellaan!! Päähänpistosta kokeilin kahden tolpan kiertämistä yhteen syssyyn, ei mitään ongelmaa vauhti vaan kiihtyy!! Kaukoja kokeilin riskillä takapalkalla (palkkana lelu) ja ei toimi edelleenkään tällä systeemillä. Illalla kokeilin kupin kanssa ja se toimi, tosin paras systeemi on edelleen heittää nami. ...Eli kokonaisuudessaan treenaamista riittää siis... Treenien jälkeen oli pakko käydä vielä uittamassa Gimma kun se meni pulikoimaan mutaojaan, sitä hajua ei kestä erkkikään kotona..

Lenkeillä olen lisäksi "treenannut" ihan leikkimielellä tunnaria. Otan tikun maasta ja palautan sen jonnekin maahan (pyrin laittamaan kohtaan jossa on muitakin tikkuja paljon) ja sitten jään itse kepin läheisyyteen. Gimma saa tulla etsimään oman ja tähän mennessä se aina löytynyt. Kiva leikki, kiva jos se tuo jotain osaamista mukana jos ei niin ei. Huvinsa kullakin...