Tänään käytiin treenaamassa Kirkkonumella Jessican, Tulen ja Tuuman sekä Jessican yhden kasvatin kanssa. Aiheena taas leikki sekä katsekontakti + koiran aktiivisuuden lisääminen. Paikkana oli hautausmaan parkkipaikka, joka on suhteellisen rauhallisen tien varressa. Gimmalle paikka oli outo, aikaisemmin ei olla treenattu tuollaisessa paikassa. Päätettiin ottaa vaan helppoja asioita.

Ensin leikkiä.. Itse pitäisi olla vieläkin passiivisempi, koiran on tarkoitus leikkiä ei minun! Enemmän eläytymistä äänellä ja myötäämistä Gimman vastukseen. Leikistä saatava lyhyt temposempi. Jessican mielestä irroitusta voidaan nyt jo ottaa käskyllä, joten sitä aletaan tekemään. Pakote jos ei heti irroita. Pakote napakasti ja rauhallisesti, muista oma rauhallisuus ja määrätietoisuus!!! Saatiin todella hyviä vinkkejä saaliin liikutteluun, Gimmasta näki oikein niiden tehon.

Katsekontakti, sivulletulo ja aktiivisuus. Palkkaa jo pienemmistä asioista, joissa Gimma näyttää aktiviisuutta minua kohtaan. Älä tuijota koiraa (tästäkin sanonuttu enemmän kuin kerran, mutta kaaliin se ei jostain syystä iskostu)... Jessica naksutteli ja minä palkkasin, hyvä systeemi, joilloin pääsin itse olemaan normaalisti. Huomasi, että Gimma vierasti tilannetta, jäi vähän perusasennoissa taakse yms. pientä epätarkkuutta (lisäksi parkkis oli aika liukas). Kuitenkin positiivista oli, ettei se taaskaan häiriintynyt hirveästi ts. pystyi keskittymään kohtalaisesti. Turha vielä on odottaa, että se sulkee täysin maailman ulkopuolelleen treenatessa.

Omia mietteitä.. Oli mielettömän kivat reenit. Vaikka ei tehty kummosia niin Jessica puhuu melko samaa kieltä kanssani. On helppo sisäistää asioita kun itse ymmärtää ne. Lisäksi kummatkin hänen koirista ovat todella ihanan aktiivisia, todella lähellä omaa ihannettani. Itsestäni voisin hehkuttaa uudelleen tästä samasta positiivisesta piirteestä: taaskaan en jännittänyt yhtään reeniä. Siitä löytyy myös negatiivinen puoli, itse en sisäistä omia tekemisiä tarpeeksi. Teen virheitä, jotka tiedän tasantarkkaan olevan idiootteja ja aivan päivänselviä asioita, mutta en tajua tekeväni sellaisia => keho ja aivot tulisi saada yhteistyöhön..