Gimman tokot meni eilen ihan ok. Jätin Toukkiksen tokot kokonaan välistä kun vaikea sitä on olla kahdessa paikkaa yhtä aikaa. Ensin paikallamakuu. Menin piiloon jossa olin ehkä maks. minuutin. Gimmalla oli namilautanen jalkojen välissä. Kuulemma oli ollut vähän levoton, mutta en sitten kysynyt tarkemmin. Päähän sillä pyörii...aina.. Gimman kanssa ei ole otettu juurikaan piilossa makuita, joten eiköhän pieni rutiini sitä ala rauhoittamaan (paitsi sitä päänpyöritystä tuskin poistaa..). Sitten tunnaria. Yritin palkata aina kun löysi ja nosti maasta. Kotona sitten pito-treenit, jottei wannabee-silppuri pääse työnsä ytimeen. Mua niin ärsyttää kun tässä näkyy sama kuin noudossa. Gimma jyystää kapulaa. Se ei jyystänyt sitä yhtään kun luovutus oli edessä. Minä vaan ajattelin, että luovuttakoot sivulla jos niin haluaa ja tässä sitä ollaan. Eläköön systemaattisuus. Vielä hamana ajatuksena on siirtää luovutus eteen, koska siinä se oli hyvä. Toi hyvin ja nopeasti...miksi minä olen tuuliviiri, pitäisi päättää joku juttu ja PYSYÄ SIINÄ!!! Mutta en tiiä onko sellaisessakaan puljaamisessa mitään järkeä?!?! Luoksetulon stopit ovat parantuneet kun keksin mikä Gimmalle sopii. Eli takapalkka käyttöön, mutta se viedään kauas koirasta n.7m päähän. Eli nyt ei tule sitä, että kutsun koiraa, se ottaa palkan ja tulee luo. Vielä luoksarimatka ei ole kovin pitkä, jotta pysäyttäminen on helpompaa. Tosin kerran yritti ravilla tulla luo ja siitä ei todellakaan tule palkkaa. Stopit oli joka kerta aika kivoja. Ja uskon niiden parantuvan kun tuo saa rutiinia. Taas on sellainen olo, että yksi kauhuliike alkaa olla hallinnassa (siis omistajan pääkopassa ). Sitten otettiin paikallaan istumista. Sitä ei olla juuri treenattukaan. Koirat olivat sikin sokin ja omistajat saivat liikkua kentällä vapaasti. En mennyt kauas Gimmasta (pysyin 10m säteellä) ja heittelin sille nameja välillä ohi kävellessä. Tosi nätisti ja ryhdikkäästi istui. Hyppyäkin otettiin. Taas Gimma valui tosi sivulle esteen toisella puolella, jos otti hypyn kahteen suuntaa niin hyppäsi kuitenkin takaisin sivulle. Erikseen otettaessa (laitoin koiran valmiiksi toiselle puolelle) kierti, tosin hyppy oli ihan matala (30cm) niin en tiedä ymmärsikö tuo oikeasti edes sen olevan hyppy. Täytyy nyt katsoa jaksaako tätä avo-hyppyä hinkata kun ei ole kuitenkaan tarkoitus avossa viihtyä kuin sen yhden ykkösen verran. Pitäisi päästä jollekin toko-kurssille harjoittelemaan niin saisi vähän uutta näkemystä touhuun..

Toukkis hömppäs kentällä meidän vuoron jälkeen. Tosin ei ollut kovin viisasta kun se oli huutanut koko Gimman reenien ajan autossa, joten pieni ADHD oli päällä. Me ollaan luultavasti Toukkisen kanssa menossa harjoituskoirakoksi, jollekin tokokouluttajiksi kouluttautuville. Aikas kivaa. Toivottavasti saan neuvoja ja innostuisin Toukkiksenkin kanssa muutakuin hömpöttämään. Toukkikselle nuo tilanteetkin ovat jo niin plussaa! Tähän taas on hyvä liittää Eikka kertomuksia osa1...Ennen reenejä istuin tuossa terdellä ja luin lehteä. Mulla oli vuoroin kummatkin koirat siinä remmissä. Pihassa oli useampi lapsi juoksentelemassa. Yksi lapsi tuli meidän pihan muurikiven viereen niin eiköhän Toukkis ala murisemaan. Jotenkin ymmärtäisin jos se olisi Gimma joka muresee, mutta ei. Gimma vaan katselee kiinnostuneena, mutta rauhallisena lapsia. Toukkis hoitaa meillä nuo vartiohommat..ja minusta tuntuu, että tuo sen vartiointikin on ihan puhdasta epävarmuutta. Oikeasti en usko sen kelleen tekevän mitään, mutta sillä on tarve isotella. Esim. naapurin Reiska malinois tulee vastaan. Toukkis on tosi koviksena, mutta sitten kun piti tutustua siihen niin Reiska kun vähän inahti niin tuo oli pissit sukissa. Toukkis on niin erilainen kuin Gimma...tuleekohan Toukkiksesta koskaan reipasta koirapoikaa????

Sähköpostiin tuli tieto, että oltiin saatu AD-koe paikka Tuusulaan, joten sinne suunnataan sitten puolentoista viikon kuluttua.. Rupes jännittämään.. En ole koskaan nähnyt livenä koetta tai kuullut siitä, mutta luulis tuon jaksavan sen mennä. Jos ei jaksa niin sitten ulkoistan Gimman liikutuksen naapurille, joka on maratoonari..