Treenit olivat poikkeuksellisesti lauantaina. Meillä aiheena minun toiveesta leikki. No nyt on uudet sävelet leikkimisessä. Yritän tähän koota jotain ajatusta..

Ensin leikitin koiraa, jonka kouluttaja analysoi. Taas kerran, "älä yllytä, saat koirasta hektisen tuohon tyyliin". Ja minähän heiluin kuin heikkopäinen heinämies.. Tässä täytyy itse tsempata todella rutkasti, meinaan tuo minun yllytys ei ole ainoastaan leikkimisessä. Ensin annetaan koiran saalistaa patukkaa, jonka jälkeen puru. Älä työnnä patukkaa koiralle!! Anna koiran hypätä patukkaan. Pidä kiinni patukasta, älä kahvoista. Rauhallista leikkiä, tauko ja leikki jatkuu. Tauko ei saa olla pitkä, jotta patukkaan säilyy hyvä ote. Paikanpäällä Gimman ote alkoi elämään (mitä kotona ei ole hirveästi tapahdu). Irrotuksia ei oteta käskyn kautta, leikin kuuluu vielä olla ainoastaan kivaa. Muista, leikki ei kestä pitkään!!!

Omia huomioita.. Gimma nostaa nykyään paikasta kierroksia. Seuraavilla kerroilla pitää ottaa koira aikaisemmin autosta ja odottaa hetki omaa vuoroa, jotta saan Gimman paremman mielentilaan. Innokkuus on silti todella positiivinen juttu! Itse vähän jännäsin lähteekö Gimma patukan kanssa lätkimään, mutta tarjosi sitä ihan hyvin (tosin matkat eivät ole pitkiä). Lisäksi Gimma keskittyi hyvin leikkimään, eikä paikallaolleet kiinnostaneet alun innostusta jälkeen (eli pienen iloseremonian). Mä olen tyytyväinen leikkiin Gimman osalta, itseni osalta en todellakaan tyytyväinen..... No tässäkin asiassa täytyy taas vaan tsempata. Paljon on opittavaa, toivottavasti en nyt onnistuisi kuitenkaan pilamaan tuota älyttömästi..