Tänään vierailtiin eläinsairaala Aistissa. Gimma on kyllä niin helppo, se antaa tutkia vääntää ja kääntää. Alla lausunto käynnistä.

Kliininen tutkimus: liikkuu normaalisti. Polvinivelen alapuolella dorsaalipinnalla turvotusta, jota Gimma aristaa. Polven sisäpuolella tulehtunut haava. Muuten jalan palpaatio, taivutukset ok.

Röntgenkuvaus rauhoituksessa: sääriluun edessä polven alapuolella irtopalan näköinen röntgentiivis kappale. Polvinivel siisti.

Eli siis suomeksi johonkin tuo on juossut niin kovaa, että sillä on irronnut pieni pala. Lähellä on aukko josta pala on irronnut. Näillä näkyminen palaa ei poistetakaan, koska se ihon alla eikä sen pitäisi aiheutaa siellä mitään ongelmia. Ortopedi soittaa ensi viikolla jos palalle pitää tehdä jotain. Kysyin vielä lopuksi mikä hänen arvionsa on tästä kuvatusta polvesta ja puhdas nolla se olisi.

Karuinta tässä on se, että ulkona juoksuttaessa lääkäri ei uskonut Gimmassa olevan mitään vikaa. No on itselläkin ollut tuon tulkkaamisessa vähän hankaluuksia. Onneksi ei mitään pahempaa, mutta en minä nyt ihan tällaistakaan odottanut. On mahtanut olla kova tälli!

Nyt on 2-3vk tauko, koira ei saisi hyppiä ja muutenkin pitäisi olla rauhallisesti. Rauhoituspiikkejä ei saatu valitettavasti kotiin, ainoastaan antibiootteja ja kipulääkettä. Kolmen viikon hulluutta odottaessa... Runsaat puoli vuotta tuo pysyikin terveenä, seuraavaa tapaturmaa odotellessa..